x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă OZN Park

OZN Park

15 Iun 2007   •   00:00

Aparenta prăbuşire a unui OZN in 1947,la Rosswell, a inspirat multe afaceri:"Nebunia OZN" i-a cuprins pe locuitorii oraşului in urmă cu mulţi ani, care nu au ezitat să picteze sau să deseneze "siluete" de OZN-uri sau de… extratereştri pe pereţii exteriori ai clădirilor. Chiar şi restaurantul "McDonald’s" şi supermarketul "Wel-Mart" din localitate au fost "adaptate" modei "extraterestre".

Aparenta prăbuşire a unui OZN in 1947,la Rosswell, a inspirat multe afaceri

"Nebunia OZN" i-a cuprins pe locuitorii oraşului in urmă cu mulţi ani, care nu au ezitat să picteze sau să deseneze "siluete" de OZN-uri sau de… extratereştri pe pereţii exteriori ai clădirilor. Chiar şi restaurantul "McDonald’s" şi supermarketul "Wel-Mart" din localitate au fost "adaptate" modei "extraterestre".

CARUSEL. Sperănd ca o "intălnire de gradul trei" cu reprezentanţii unor civilizaţii de pe alte planete să aibă loc căt mai curănd şi ca localnicii să se "acomodeze" cu un asemenea ipotetic eveniment, autorităţile au elaborat un proiect "avangardist": un parc de distracţii tematic. Un "carusel" special proiectat va oferi amatorilor de senzaţii tari ocazia de a se simţi "răpiţi de extra-tereştri".

Iniţiatorii programului speră ca nimeni să nu fie rănit, iar turiştii să aterizeze, după "răpire", fără ca integritatea lor fizică sau psihică să aibă de suferit. Parcul, numit sugestiv "Complexul Extraterestru Apex", şi-ar putea deschide porţile cel mai devreme in 2010.

PROIECT. Incidentul petrecut in orăşelul situat in sud-estul oraşului New Mexico l-a făcut celebru in intreaga lume. In urmă cu 60 de ani, autorităţile militare susţineau că obiectul prăbuşit era, de fapt, un… balon meteorologic. In urmă cu doi ani, John Temmer, admirator infocat al parcurilor tematice şi al subiectelor SF, a prezentat proiectul autorităţilor locale. El susţine că, dacă există un singur loc pe Terra sau chiar in intregul Univers, unde proiectul se poate materializa, acesta e Rosswell. Proiectantul oraşului, Zach Montgomery, crede că proiectul poate costa căteva sute de milioane de dolari. Montgomery a mărturisit că oficialităţile sunt de-abia la inceputul programelor economice legate de fenomenul OZN. Scopul lor este ca vizitatorii oraşului Rosswell să nu se plictisească, să găsească ceea ce doresc şi, eventual, să se intălnească cu reprezentanţii altor civilizaţii "atraşi" de iniţiativa lor.

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă