x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Pe urmele furtunii

Pe urmele furtunii

de Jurnalul National    |    06 Mar 2008   •   00:00

Marile Câmpii din SUA acoperă o suprafaţă de 1.800.000 kilometri pătraţi de teren absolut plat, motiv pentru care regiunea este cunoscută sub numele de “Aleea Tornadelor”.

Premiera: 15 martie, ora 21:00

 

Marile Câmpii din SUA acoperă o suprafaţă de 1.800.000 kilometri pătraţi de teren absolut plat, motiv pentru care regiunea este cunoscută sub numele de “Aleea Tornadelor”. În fiecare primăvară, tiparele meteo în schimbare creează reţeta unei noi catastrofe. Mase de aer se ciocnesc cu forţe devastatoare, producând tornade ucigătoare care distrug vieţile şi proprietăţile oamenilor.

În fiecare an, un grup pestriţ de oameni de ştiinţă, fani şi excentrici îşi iau inima în dinţi, pregătindu-se pentru încă un sezon pe urmele furtunii. Obiectivul lor este să vadă una dintre cele mai ucigătoare şi mai violente creaţii ale Mamei Naturi: tornada. Însă nu se mulţumesc doar să o vadă, ci speră să reuşească imposibilul şi chiar să pătrundă într-una dintre aceste furtuni!

Meteorologul cercetător Josh Wurman face echipă cu realizatorul de filme extreme Sean Casey, într-un parteneriat uimitor. Ambii îşi doresc să intercepteze o tornadă, dar din motive complet diferite. Josh are nevoie de cineva care îi poate transporta instrumentele ştiinţifice în vârtejul unei tornade, iar Sean are nevoie de cineva care poate să îl îndrume în direcţia corectă, pentru a surprinde incredibile imagini IMAX. Sean şi echipa lui călită în luptă riscă totul, conducând TIV-ul blindat, de 6.350 kilograme, exact în inima unei tornade ucigătoare.

×
Subiecte în articol: Discovery