x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA a pus ochii pe cel mai pretios asteroid din istorie!

NASA a pus ochii pe cel mai pretios asteroid din istorie!

07 Dec 2017   •   12:42
NASA a pus ochii pe cel mai pretios asteroid din istorie!

NASA a programat pentru anul 2022 o misiune spre cel mai pretios asteroid din istorie, a anuntat publicatia NewsWeek. Potrivit unuia dintre reponsabilii proiectului, Paul Chodas, "va fi cea mai emotionanta misiune din ultimii ani".

 

Care este secretul acestui bolid spatial? Valoarea lui uriasa - 10.000 de miliarde de dolari, potrivit calculelor specialistilor. Compus in principal din fier, nichel si aur, obiectul lung de 250 de kilometri reprezinta, de asemenea, un interes stiintific la fel de important.

Structura asteroidului, traiectoria lui de deplasare, dar si compozitia chimica pot oferi cercetatorilor informatii deosebit de pretioase si care vor ajuta la elucidarea multor semne de intrebare.

Asteroidul Psyche face parte din centura de asteroizi si a fost descoperi la mijlocul secolului al 19-lea de un astronom italian din Napoli, Annibale de Gasparis. Alcatuit aproape in totalitate din metale, el evolueaza in jurul Soarelui pe o orbita eliptica intre orbitele planetelor Marte si Jupiter.

 

×
Subiecte în articol: nasa misiune asteorid pretios metale