x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Povestea titanicului

Povestea titanicului

de Adela Cristina Teodorescu    |    24 Ian 2008   •   00:00

Săptămâna viitoare, ZOOM îţi prezintă documentarul Discovery Titanic – True Stories, care adună într-un singur film mărturii cu ajutorul cărora poţi afla misterele acestei faimoase nave.

 

Urmăreşte povestea spusă direct de pe punţile epavei, află ce s-a întâmplat de fapt cu nava şi cum personalul ei a refuzat să o lase să moară în apele Atlanticului de Nord. Urmăreşte-i pe cercetătorii care au ca scop descoperirea misterelor şi poveştilor Titanicului, cu ajutorul obiectelor ce au aparţinut pasagerilor, obiecte ce vor ajuta la conturarea vieţii în acea noapte tragică de 14 aprilie. Cu ajutorul unuia dintre puţinele submersibile capabile să se scufunde la o adâncime foarte mare, oamenii de ştiinţă vor coborî în lumea întunecată şi ostilă în care se află epava, cu speranţa ca totul să meargă conform planului, altfel neavând foarte multe şanse de supravieţuire. Toată călătoria are loc, urmând pas cu pas etapele călătoriei, începând cu îmbarcarea, şi activităţile pasagerilor de acum aproape 100 de ani. Ascultă poveştile reale ale celor care îşi luau “la revedere” de la cei dragi sau chiar de la continentul european, în speranţa că-şi vor făuri o viaţă perfectă în America, fără a bănui că doar o treime din pasageri aveau să supravieţuiască.

 

LUX. Titanicul era o mare realizare în timpurile în care optimismul era pe culmile cele mai înalte, cei mai bogaţi beneficiau de cele mai luxoase condiţii, fapt care s-a aplicat şi în cazul îmbarcării pe nava ce avea să îi conducă la moarte, dar lucrurile pe care le-au lăsat în urmă spun tot ceea ce lipseşte pentru a completa puzzle-ul acestei dispariţii, unele dintre ele aşteaptând încă să fie descoperite în epava care a fost ultima lor locuinţă. Acest do­cumentar adună mărturiile supravieţuitorilor, pentru a le pune la un loc cu memoriile despre cei dispăruţi, cu poveştile care au rămas în urma lor şi cu descoperirile fascinante făcute de cercetători şi istorici pasionaţi, totul pentru a recompune misterul navei care a fost concepută pentru a nu se scufunda niciodată. Acea navă care a plecat din Southampton la data de 10 aprilie 1912, pentru a fi înghiţită de va­luri doar două zile mai târziu.

 

×
Subiecte în articol: Discovery