x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Povestea Universului într-un minut. Vezi evoluţia vieţii pe Pământ, de la Big Bang în zilele noastre (VIDEO)

Povestea Universului într-un minut. Vezi evoluţia vieţii pe Pământ, de la Big Bang în zilele noastre (VIDEO)

15 Noi 2012   •   19:53
Povestea Universului într-un minut. Vezi evoluţia vieţii pe Pământ, de la Big Bang în zilele noastre (VIDEO)
Sursa foto: captura video

Un scurt videoclip expune, în ceva mai mult de 100 de secunde, etapele fundamentale din evoluţia vieţii pe Pământ, folosind imagini spectaculoase care ilustrează evenimente cheie precum Big Bang sau formarea Terrei şi a Lunii.

Videoclipul, postat pe un site al NASA, este cel mai recent din proiectul "Symphony of Science", care are ca  obiectiv transmiterea de cunoştinţe ştiinţifice sub formă muzicală.

Clipul impresionant, denumit "Our Story in 1 minute", este construit din succesiunea unor evenimente în încercarea de a spune povestea existenţei umane în doar 1 minut şi 37 de secunde, pe fundal muzical.

Cu fiecare etapă conturată pe scurt, de la început până la sfârşit, în videoclip apar o animaţie artistică a Big Bang-ului, o călătorie în jurul Universului, formarea Pământului şi a Lunii, apariţia vieţii pluricelulare şi a plantelor, evoluţia reptilelor şi a dinozaurilor, aterizarea devastatoare a unui meteorit, evoluţia mamiferelor şi a oamenilor şi, în final, naşterea civilizaţiei moderne.

Filmuleţul se încheie cu un prim-plan al unui zgârie-nori modern şi apoi cu un bărbat care stă în vârful unui munte acoperit cu zăpadă.

×
Subiecte în articol: evolutia vietii pe pamant big bang