x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Premieră - Lucy iese prima oară in lume

Premieră - Lucy iese prima oară in lume

de Delia Zahareanu    |    03 Aug 2007   •   00:00

Celebra fosilă Lucy, descoperită in 1974 de o expediţie paleontologică, condusă de Maurice Taieb impreună cu Donald Johanson şi Yves Coppens in Valea Awash din Etiopia, părăseşte pentru prima oară "casa natală", plecănd de pe continentul african intr-un periplu in Statele Unite ale Americii, relatează cotidianul britanic The Independent.


Lucy, pe numele ei ştiinţific Australopithecus afarensis, va face o excursie la Houston, in Texas, unde va fi expusă la Muzeul de Ştiinţe Naturale. Scheletul femelei umanoide care colinda prin văile etiopiene cu 3,2 milioane de ani in urmă a fost reconstituit numai in proporţie de 40% de paleontologii europeni, insă acest fapt n-o impiedică pe Lucy să rămănă cea mai cunoscută fosilă din lume, care a reuşit să explice multe necunoscute despre trecerea de la maimuţă la om.


DESCOPERIRILE. Fosila, iniţial clasată cu numele de cod AL 288-1, a oferit dovezi incontestabile că australopitecii mergeau deja pe două picioare, fapt demonstrat de forma şi structura pelvisului şi a articulaţiilor genunchilor. Deşi avea un creier mic, braţe lungi şi picioare scurte, iar pielea corpului era acoperită de un strat consistent de păr, Lucy demonstrează că oamenii au invăţat să meargă inainte de a deveni inteligenţi şi a folosi unelte.

×
Subiecte în articol: zoom