x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Proaspetele mămici pierd vremea pe Facebook

Proaspetele mămici pierd vremea pe Facebook

de Anca Aldea    |    23 Iun 2012   •   21:00
Proaspetele mămici pierd vremea pe Facebook

Un studiu co-finantat de Fundatia Nationala pentru Stiinta si Institutul National pentru Sanatatea Copilului si Dezvoltare Umana din Statele Unite a aratat ca proaspetele mamici petrec mult timp pe Facebook, mult mai mult fata de tatici. Potrivit cercetarii realizate la noua luni dupa venirea pe lume a bebelusilor lor, 44% dintre femeile care se afla la primul copil isi acceseaza cel putin o data pe zi contul de Facebook.

Pe de alta parte, 27% dintre mamici au raspuns ca nu mai au atat de mult timp ca inainte pentru a se ocupa de socializarea online. Barbatii deveniti proaspat tatici nu sunt atat de preocupati sa tina legatura cu prietenii si familia pe internet, se mai arata in studiul citat de publicatia online Newswise.com. Doar 31% dintre tatici folosesc mai des Facebookul, 19% nu mai au deloc timp pentru asa ceva, iar 51% nu si-au schimbat obiceiul de a-si accesa conturile de pe reteaua sociala, potrivit cercetarii publicate in revista Family Relations.

Unul dintre co-autorii studiului, Sarah Schoppe-Sullivan, profesor asociat la Universitatea Publica Ohio din orasul Columbus, SUA, spune ca numarul crescut de mamici care folosesc des Facebookul este cauzat de stres. Comunicarea este foarte importanta, mai ales ca in primele luni dupa nastere, ele nu fac altceva decat sa stea acasa pentru a-si ingriji micutii, explica Schoppe-Sullivan. 'Aceste mame sunt departe de rudele si de prietenii lor, de aceea retele pe care si le-au creat pe Facebook sunt extrem de valoroase pentru ele pentru ca numai asa pot face fata situatiei in care se afla', a declarat Mitchell Bartholomew, principalul autor al studiului, proaspat absolvent al universitatii din Columbus.

La aceasta cercetare au luat parte 154 de mamici si 150 de tatici cu studii superioare.

×
Subiecte în articol: stiinta