x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Regal de science-fiction

Regal de science-fiction

de Delia Zahareanu    |    04 Oct 2007   •   00:00
Regal de science-fiction

Cea mai titrată antologie SF anuală apare in luna aceasta in Romănia, graţie Editurii Nemira, in colecţia Nautilus, dedicată literaturii de anticipaţie.

A primit 15 Premii Locus, ale prestigioasei reviste de SF Locus Magazine, ca editor al antologiei anuale de SF "The Year’s best Science Fiction", de care se ocupă din 1984. In calitate de scriitor al genului, două dintre povestirile sale au fost distinse cu Premii Nebula, acordate pentru excelenţă in literatura de anticipaţie. Este vorba despre Gardner Dozois, cel care an de an ia pulsul literaturii SF, publicănd antologiile care deja ii poartă numele, in care cititorii impătimiţi ai genului intălnesc nume consacrate, debuturi promiţătoare sau scriitori care sunt deja obişnuiţi ai publicaţiilor de SF.

OCTOMBRIE. Editura Nemira publică luna aceasta Antologiile Gardner Dozois, in paginile căreia amatorii vor intălni tot ce a fost remarcabil in literatura science-fiction din 2006. Printre cei prezenţi cu texte se numără Ian MacDonald, irlandezul distins deja cu Premiul Philip K. Dick Award pentru cel mai bun SF original, Premiul Locus pentru nuvela de debut şi mai multe nominalizări la Premiile Arthur C. Clarke. Clasicul cyberpunk-ului, Bruce Sterling, este şi el prezent in antologie, precum şi autoarea a căteva serii din Star Trek, Vonda McIntyre, laureată a Premiilor Nebula şi Hugo pentru cel mai bun roman.

Â

Arta de a fi egoist

Autor:Josef Kirschner

Editura: Trei / Colecţia

Psihologie Practică

Fie că ne sunt şefi, fie că ne sunt colegi, prieteni sau chiar rude, fiecare persoană din jurul nostru aşteaptă aproape intotdeauna să facem ceva pentru ea. De căte ori nu ţi s-a cerut să lucrezi peste program, să stai cu copilul lui cutare sau cutare, să te intălneşti cu diferite persoane sacrificănd timpul tău liber, iar, după ce ai acceptat, ţi-ai fi dorit să fi putut spune un "Nu" hotărăt, in locul unui "Da" băiguit mai de voie mai de nevoie... "Arta de a fi egoist" nu este o carte care să te inveţe cum să te impui, dar te poate ajuta in evaluarea propriei piramide a necesităţilor. Invaţă cum să apreciezi ceea ce este important pentru tine, invaţă să nu te mai laşi şantajat sentimental şi să nu mai returnezi favoruri inexistente. Un ghid bun, care iţi deschide uşa spre autocunoaştere, explicăndu-ţi prin exemple elocvente cum să fii fericit, indiferent dacă celor din jur le convine sau nu.(A.C.T.)

Lumea inversă

Autor: Christopher Priest

Editura: Nemira

Romanul britanicului Christopher Priest, "Lumea Inversă" incepe tulburător: "Ajunsesem la vărsta de o mie de kilometri". Ce poate determina umanitatea să-şi calculeze vărsta in distanţa parcursă? De ce anume? Către ce? Lumea creată in cartea lui Priest este pe căt de neliniştitoare pe atăt de suprinzătoare. Pe o planetă hyperboloid, un oraş pe şine inaintează spre punctul Optim. O organizaţie misterioasă, numită Gilda Liniilor demontează şinele pe măsură ce oraşul se deplasează in călătoria sa aproape ireală. Mai multe despre0 "Lumea Inversă", ZOOM preferă să nu vă spună, ci să vă recomande extraordinara lectură a lumii, stranii, imaginate de Priest, şi propusă de editura Nemira.(D.Z.)

Â

×
Subiecte în articol: zoom