x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Rendez-vous spaţial de "Ziua Îndrăgostiţilor"

Rendez-vous spaţial de "Ziua Îndrăgostiţilor"

09 Feb 2011   •   15:54
Rendez-vous spaţial de "Ziua Îndrăgostiţilor"



VIDEO - În 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor, nava spaţială Stardust-NExT a NASA se va întâlni cu cometa Tempel 1. Stardust-NExT, sau New Exploration of Tempel, va lua imagini de înaltă rezoluţie, iar savanţii se aşteaptă să masoare compoziţia, distribuţia şi fluxul de praf emis în coada cometei, sau materialul din jurul nucleului acesteia. Cercetătorii ar putea găsi chiar şi dovezi ale faptului că viaţa pe Pământ ar fi fost adusă de comete.

Unul dintre obiectivele principale ale misiunii este ca experţii NASA să afle cum s-a schimbat această cometă din iulie 2005 până acum, scrie universetoday.com. Atunci, misiunea Deep Impact a dezvăluit informaţii foarte importante prin crearea unui crater în cometă. Cu toate acestea, Deep Impact nu a putut beneficia de o vizualizare prea bună a craterului, din cauza resturilor care au fost aruncate în jur.

Acum, Stardust-NExT se află la o distanţă de 24,2 milioane km de cometă. Pe 14 februarie, ea se va apropia de Tempel 1, la o distanţă de doar 200 km. Fotografiile pe care le va face vor ajunge pe Pământ în 12 ore.

"Stardust-NExT va imortaliza 72 de imagini. Acestea vor fi stocate de un computer al navei şi vor fi trimise pe Pământ o oră mai târziu. Suntem încrezători că vom avea suficient combustibil pentru a duce operaţiunea la bun sfârşit. Oricum, abia aşteptăm să vedem fotografiile făcute de Ziua Îndrăgostiţilor", a declarat Tim Larson, şeful misiunii.

×
Subiecte în articol: cometa ziua indragostitilor