x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Vor rămâne fără slujbă din cauza roboților. Vezi aici despre cine este vorba

Vor rămâne fără slujbă din cauza roboților. Vezi aici despre cine este vorba

12 Noi 2018   •   20:41
Vor rămâne fără slujbă din cauza roboților. Vezi aici despre cine este vorba

Agenția de știri Xinhua a dezvoltat un prezentator de știri virtual. „Bună ziua, urmăriți știrile în limba engleză. Eu sunt prezentatorul de știri cu inteligență artificială al Beijing-ului”, a anunțat gazda generată de computer cu o voce robotizată.

Dezvoltat de Xinhua și motorul de căutare chinez Sogou, prezentatorul a fost conceput să simuleze vocea umană, expresii faciale și gesturi. Oratorul artificial „învață din transmisiunile în direct de unul singur și poate citi texte la fel de natural precum un prezentator profesionist”, potrivit Xinhua.

Agenția de știri a spus că simulările pot fi folosite pe website-ul său și pe platformele de social media și va „reduce costurile producției de știri și va crește eficiența”. Prezentatorul vorbitor de engleză, la cravată și costum, este un model după Zhang Zhao, angajat al Xinhua.

Utilizatorii site-ului Weibo din China nu au fost convinși în totalitate de oratorul virtual. „Vocea sa e prea țeapănă și are probleme cu pauzele” spune unul dintre internauți. „Se pare că prezentatorii de știri o să-și piardă slujbele”.

sursa: CNN

AI News Anchor

×