x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă S-a descoperit biserica în care a fost înmormântat Richard al III-lea

S-a descoperit biserica în care a fost înmormântat Richard al III-lea

06 Sep 2012   •   14:48
S-a descoperit biserica în care a fost înmormântat Richard al III-lea

Descoperirea a fost facuta dupa ce o echipa de arheologi, condusa de Richard Buckley, a efectutat sapaturi intr-o parcare din Leicester, operatiune care a inceput pe data de 25 august, scrie antena3.ro

Scopul sapaturilor a fost inca de la inceput gasirea bisericii medievale Greyfriars, despre care se crede ca este locul in care Richard al III-lea a fost inmormantat.

Fostul monarh englez a murit in Batalia de la Bosworth Field, care a avut loc in timpul razboiului civil cunoscut sub numele de Razboiul Rozelor.

Trupul sau a fost adus la Leicester si depus la Greyfriars, biserica a carei urma s-a pierdut in istorie, pana cand arheologii de la Universitatea locala au ajuns la concluzia ca aceasta se gaseste sub parcarea din fata unei cladiri de birouri a consiliului orasului.

Pentru detectarea locului in care s-a sapat, arheologii au folosit un radar special, iar Richard Buckley nu are nicio indoiala ca el si colegii sai au gasit ceea ce cautau: 'Dimensiunea peretilor, felul in care este orientata cladirea, pozitia si prezenta placilor cu motive medievale pe podea si multe alte elemente ne fac sa fim aproape siguri ca am gasit biserica Greyfriars'.

Echipa de arheologi planuieste sa continue sapaturile, in cautarea ramasitelor lui Richard al III-lea, care, daca vor fi descoperite, vor fi transportate la Catedrala din Leicester.

'Chiar daca nu vom gasi mormantul lui Richard, investigatia noastra ne-a recompensat suficient, pentru ca aduce o contributie semnificativa la istoria medievala a orasului Leicester', a incheiat Buckley.

×