x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Samsung Galaxy Chat B5330 – Butoanele salvează tactilul

Samsung Galaxy Chat B5330 – Butoanele salvează tactilul

de Alexandru Molovata    |    01 Mar 2013   •   21:26
Samsung Galaxy Chat B5330 – Butoanele salvează tactilul

Căutam de mai mult timp un telefon care să combine tastatura completă, qwerty, cu care m-am obişnuit în ultimii ani butonând telefoanele clasice şi posibilităţile aproape infinite oferite de sistemul de operare Android. Dar nu orice Android, ci un telefon cu ICS. Când eşti conservator te desparţi cu greu de telefonul tău cu tastatură, chiar dacă toţi cei din jurul tău au mobile cu ecran tactil. Iar dacă ai face dintr-o dată trecerea de la taste la touch screen te-ai simţi puţin pierdut. De aceea, Samsung Galaxy Chat B5330 cu ecran tactil şi cu tastatură (600 lei la Germanos) este varianta ideală pentru o persoană care ar vrea să încerce noul, dar nu poate renunţa la stilul vechi. Interesant este că după o săptămână în care am folosit intens  B5330, ecranul tactil nu mai pare chiar aşa de dificil de folosit. Dar să o luăm cu începutul.

Obişnuit să scriu des mesaje, atât sms, cât şi chat, am descoperit foarte repede cât de bine este să poţi scrie la tastatura manuală, dar, în acelaşi timp, să glisezi de la un mesaj la altul fără să mai fie nevoie să apeşi numeroase taste.

Mereu am trăit cu impresia că degetele mele butucănoase mi se vor împletici pe o tastatură virtuală şi că nu voi reuşi nici măcar să răspund la telefon cu o simplă glisare. S-a dovedit a fi o idee eronată, deoarece este mult mai simplu să cauţi în agenda telefonului, care este sincronizată cu conturile de Google, Facebook etc. să treci rapid de la apeluri pierdute la cele primite, la contacte şi înapoi. Practic ai o mobilitate foarte mare, iar degetele neîndemânatice au la dispoziţie tastatura clasică pentru a scrie mesaje sau texte mai lungi.
Mi-am sincronizat imediat toate conturile (mail, reţelele sociale), dar nu m-am oprit aici, ci am descărcat toate aplicaţiile mele preferate pentru Android, ceva ce cu siguranţă nu puteam face cu vechiul meu telefon cu tastatură. Chiar dacă ecranul nu are cea mai bună calitate din lume (doar 240 x 320 pixeli) m-am bucurat să pot seta luminozitatea aşa cum îmi doream. Dar în sfârşit vedeam mult mai bine imaginile...

Galaxy Chat B5330
Ecran: 3 inci
CPU: 850 MHz
Foto: 2MP
Stocare: 4GB + card microSD
Reţea: HSDPA, 7.2 Mbps
Baterie: Li-Ion 1200mAh
Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×
Subiecte în articol: samsung