x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Staţia Spaţială Internaţională, ÎN PERICOL: Resturile unui bloc de accelerare rus, pierdut în spaţiu

Staţia Spaţială Internaţională, ÎN PERICOL: Resturile unui bloc de accelerare rus, pierdut în spaţiu

25 Oct 2012   •   11:48
Staţia Spaţială Internaţională, ÎN PERICOL: Resturile unui bloc de accelerare rus, pierdut în spaţiu
Sursa foto: AFP

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) este ameninţată de un nor de deşeuri spaţiale format din resturi ale blocului de accelerare rus 'Briz-M', care s-a pierdut în spaţiu în luna august după ce a ratat punerea pe orbită a doi sateliţi, scrie EFE, potrivit Agerpres.

"Acum urmărim circa 500 de bucăţi pe orbită, formate după distrugerea blocului de accelerare 'Briz-M'", a declarat, pentru agenţia Interfax, un purtător de cuvânt al sectorului aerospaţial rus.

NASA a semnalat în raportul său zilnic că "prezenţa unui nor spaţial pe orbită nu poate să nu reprezinte o ameninţare potenţială şi va face obiectul unui riguros control, fiind urmărit ca un pericol pentru Staţia Spaţială Internaţională".

'Briz-M', destinat punerii rachetelor purtătoare pe orbita spaţială, a fost retras în septembrie de agenţia spaţială rusă, Roskosmos, după ce a înregistrat şase eşecuri în ultimul an şi jumătate.

×