x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Stephen Hawking si-a schimbat parerea despre roboti!

Stephen Hawking si-a schimbat parerea despre roboti!

26 Feb 2018   •   09:46
Stephen Hawking si-a schimbat parerea despre roboti!

Inteligenta artificiala se perfectioneaza constant. Cunoscutul fizician Stephen Hawking, unul dintre oamenii de stiinta care trag in permanenta semnale de alarma in legatura cu pericolul dezvoltarii noilor tehnologii, si-a revizuit, se pare, pararea despre roboti.


Daca pana acum, cercetatorul britanic afirma ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, masinile inteligente vor scapa de sub controlul omului si vor incerca sa preia puterea pe Terra, Hawking considera ca inteligenta artificiala poate fi folosita pentru curatarea mediului inconjurator.

Da, spune fizicianul, robotii pot fi utilizati acolo unde omul nu poate actiona o perioada mai lunga de timp fata mijloace de protectie si fara a-si periclita sanatatea.

Robotii sunt rezistenti, sunt destepti, iar daca sunt dotati cu anumite deprinderi, omul va dobandi ajutoare de neinlocuit in localizarea si inlaturarea consecintelor catastrofelor ecologice. Mai ales ca tehnica nu are nevoie de haine de protectie si nu oboseste.

“Da, crearea unei inteligente artificiale eficiente poate deveni un important eveniment in istoria civilizatiei noastre sau, dimpotriva, cel mai nefericit moment. Nu stim. Pentru ca nu cunoastem inca acea limita dincolo de care dorintele electronice ale robotilor raman doar in slujba omului, fara a incerca sa treaca dincolo, sa-l domine”, atrage, totusi, atentia Hawking.

×