x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Stephen Hawking susţine un proiect pentru descoperirea inteligenţei extraterestre

Stephen Hawking susţine un proiect pentru descoperirea inteligenţei extraterestre

20 Iul 2015   •   19:30
Stephen Hawking susţine un proiect pentru descoperirea inteligenţei extraterestre

'Într-un univers infinit trebuie să existe urme de viaţă. Undeva în cosmos poate o viaţă inteligentă priveşte', a spus la Royal Society Science Academy din Londra celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking, care a lansat luni un program ambiţios ce vizează să observe imensitatea spaţiului, în căutarea unei inteligenţe extraterestre.

Susţinut de fizicianul şi antreprenorul rus Iuri Milner, proiectul pe zece ani numit 'Braekthrough Listen' şi finanţat cu 100 de milioane de dolari a fost prezentat ca cel mai ambiţios conceput vreodată pentru descoperirea unui semn de inteligenţă extraterestră, transmite AFP.

'A venit timpul să încercăm să găsim un răspuns, să căutăm viaţă dincolo de Terra. Trebuie să ştim', a adăugat omul de ştiinţă.

Pentru desfăşurarea cercetărilor, proiectul va recurge la cele mai puternice telescoape, în încercarea de a depista expresia unei activităţi inteligente, cum ar fi o frecvenţă radio sau o rază laser.

Programul se va defăşura în partenariat cu 'Breakthrough Message', concurs ce vizează crearea unor mesaje digitale care să reprezinte omenirea, încheie AFP.

×
Subiecte în articol: stephen hawking