x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Teoria care confirmă varianta biblică a Genezei. Cum au fost creaţi de fapt oamenii

Teoria care confirmă varianta biblică a Genezei. Cum au fost creaţi de fapt oamenii

12 Noi 2013   •   09:26
Teoria care confirmă varianta biblică a Genezei. Cum au fost creaţi de fapt oamenii

Biblia, Coranul cât și mitologia Greacă susțin că oamenii au fost creați de zei din țărână. O nouă teorie științifică arată, în mod surprinzător, că această legendă este cât de poate de adevărată.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell susțin că solul a fost de fapt ''leagănul vieții pe Pământ''. Acesta este o combinație de minereuri care a funcționat ca un adevărat laborator pentru om, absorbind ca un burete toate chimicalele și moleculele.

Acest proces a durat miliarde de ani, timp în care acești compuși chimici au reacționat între ei și au format proteine și ADN, iar la final au apărut celulele vii, susțin savanții.

Legendele grecești, egiptene sau asiatice, dar și Biblia, spun că oamenii au fost creați de divinitate din bulgări de țărână, modelați asemeni unor statui de lut care au primit apoi suflet. Vechiul Testament vorbește despre același lucru, fiind cunoscută fraza “din țărână suntem făcuți și în țărână ne vom întoarce”.

Savanții de la Cornel spun că acest proces al creației ar fi avut loc mai ales în zonele unde exista apă de mare, care formează, împreună cu solul, un compus numit hidrogel, rolul lui fiind să absoarbă cât mai mulți compuși chimici. Concluzia lor se bazează pe experimente cu hidrogel sintetic, cu ajutorul căruia au reușit să obțină proteine în laborator.

Mai multe amanunte pe www.3dots.ro
 

×
Subiecte în articol: biblia geneza oameni