x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă „Trădătoarele” din dotare

„Trădătoarele” din dotare

de Anca Aldea    |    07 Iul 2011   •   21:00

Dragi barbati, daca mai aveati vreo in­doiala, reveniti-va! Oamenii de sti­in­ta au confirmat, in cel mai recent studiu in acest sens, faptul ca atunci cand indexul (degetul aratator) este mai mic fata de inelar inseamna ca aveti 'o bucurie' mare in pantaloni, dar – atentie! – si un risc ridicat de cancer la prostata. Potrivit publicatiei The Asian Journal of Andrology, ci­ta­ta de revista Mens’ Health, cer­ce­ta­torii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat sute de maini ale unor pacienti internati la sectia de urologie dintr-un spital sud-coreean.

Barbatii, ajunsi la medic din varii mo­ti­ve si trimisi in sala de operatii pentru a rezolva afectiunile de care sufe­reau sau pentru diferite interventii estetice, au consimtit sa li se masoare cele doua degete – indexul si inelarul – si penisul aflat in stare de erectie. In aproape toate cazurile, s-a descope­rit ca barbatul al carui index este mic in comparatie cu inelarul are un penis mai lung, iar cel al carui index este mai mare fata de inelar are un penis mai scurt. Ideea – spun oamenii de stiinta – este ca, in viata intrauterina, a primit cantitati diferite de testosteron. Masculul cu organul genital mare a avut parte, 'in burta mamei', de o cantitate mai mare din acest hormon, spun cercetatorii sud-coreeni.

Mult testosteron si penis zdravan sunt totodata calitatile barbatilor care practica sport ori de cate ori au ocazia si lucreaza, pe posturi de conducere, in domeniul financiar, arata alte studii. Cu toate acestea, ei ar trebui sa stie ca, odata cu inaintarea in varsta, ar putea avea parte de o sanatate cam subreda, avertizeaza unii oameni de stiinta. Denise Brooks McQuade de la catedra de stiinte a Colegiului Skidmore din New York ii avertizeaza pe barbatii din aceasta categorie ca, in cazul lor, riscurile de cancer la prostata sunt destul de mari.

Riscurile nu sunt insa certitu­dini, asa ca ar trebui sa amintim de o serie de cercetari realizate in urma cu circa doi ani de echipe de specialisti din Marea Britanie si Canada. Aceste studii au relevat ca lungimea de­ge­te­lor – si ale femeilor, si ale barbatilor – poate spune foarte multe despre persoana in cauza. De exemplu, ele pot indica nivelul succesului. Oamenii de afaceri care au inelarul mai lung fata de aratator castiga de aproximativ sase ori mai bine fata de cei care au indexul mai mare. S-a demonstrat stiintific si nu oriunde, ci la Universitatile Cambridge, Bath si Alberta! Pe de alta parte, s-a mai descoperit ca majoritatea oamenilor cu inelarul mai lung se bucura de succes inclusiv mai ales in atletism, fotbal, baschet si rugby. Ei sunt mai extrovertiti, mai insensibili, mai dezinhibati si mari iubitori de actiune. O femeie cu aratatorul mai lung va avea un copil cu talent oratoric si inclinatii spre stiintele umaniste, potrivit unui studiu publicat in 2007 in British Journal of Psychology.

×
Subiecte în articol: stiinta