x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Tu ce loc îţi alegi în avion? Vezi care sunt cele mai "sigure" scaune ale unei aeronave în cazul unui accident (VIDEO)

Tu ce loc îţi alegi în avion? Vezi care sunt cele mai "sigure" scaune ale unei aeronave în cazul unui accident (VIDEO)

06 Sep 2012   •   17:56
Tu ce loc îţi alegi în avion? Vezi care sunt cele mai "sigure" scaune ale unei aeronave în cazul unui accident (VIDEO)

Un site specializat in informatii referitoare la companii aeriene, Skyscanner, a realizat un sondaj referitor la siguranta conferita de dispunerea scaunelor unei aeronave in cazul unei catastrofe.

Dupa o cercetare de 20 de ani, timp im care au fost analizate 105 accidente aviatice si au fost intervievati 2.000 de supravietuitori, cercetatorii au ajuns la concluzia ca cele mai sigure locuri dintr-un avion sunt cele de la marginea culoarului dintre scaune si cele aflate cat mai aproape de o iesire de urgenta.

Conform sondajului Skyscanner, pasagerii prefera primele sase randuri ale unei aeronave. Locul la geam este preferat de 60 la suta dintre calatori, in timp ce scaunul din mijloc este dorit de doar unu la suta dintre pasageri. Scaunul cel mai evitat de cei care calatoresc cu avionul este un loc de mijloc aflat in spatele aeronavei, cel mai indepartat atat de usi, cat si de toalete.

Pe de alta parte, Todd Curtis, autorul cartii "Understanding Aviation Safety Data", spune ca nu exista locuri "mai sigure" in avion.

In ciuda faptului ca exista mai multe studii conform carora anumite "parti" din cabina aeronavelor sunt mai sigure decat altele, acest aspect nu poate fi demonstrat stiintific.

Asta deoarece fiecare accident aviatic se produce datorita mai multor factori, cumulati, ceea ce face ca o cauza a unei tragedii aviatice sa fie una complexa, identificarea asa zisele locuri "mai sigure" de la bordul unei aeronave fiind aproape imposibila.

×
Subiecte în articol: studiu avion siguranta scaune