x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Ultimii 13 ani, cei mai calzi din istorie (OMM)

Ultimii 13 ani, cei mai calzi din istorie (OMM)

de Marina Constantinoiu    |    29 Noi 2011   •   15:07

Din ultimii 15 ani, 13 au fost cei mai calzi din istorie, a anuntat marti Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM) intr-un document prezentat la Conferinta Internationala pentru Schimbarile Climatice care se desfasoara la Durban (Africa de Sud), informeaza AFP.

Temperatura medie globala inregistrata in deceniul 2002-2011 este mai mare cu 0,46 grade Celsius fata de media inregistrata in urma masuratorilor efectuate pe termen lung si este cea mai ridicata temperatura din istorie, fiind comparabila doar cu cea inregistrata in deceniul 2001-2010, se precizeaza in document.

Dupa 2010, an cu temperaturi record, anul 2011 este pana in prezent 'al zecelea cel mai cald la scara globala' de cand au inceput masuratorile in anul 1850, dar si cel mai cald dintre anii in care s-a inregistrat fenomenul ciclic La Nina, care este insotit de scaderea temperaturilor. Un alt indiciu al incalzirii continue a climei globale il ofera banchiza din zona arctica, aceasta avand in prezent cea mai redusa intindere si cel mai mic volum observat de-a lungul timpului.

×