x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un britanic tastează la calculator cu OCHII mesaje pe Twitter! (VIDEO)

Un britanic tastează la calculator cu OCHII mesaje pe Twitter! (VIDEO)

17 Iun 2012   •   08:32
Un britanic tastează la calculator cu OCHII mesaje pe Twitter! (VIDEO)

Britanicul Tony Nicklinson a ramas cvasi-complet paralizat in urma unui accident cerbral suferit in 2005. De atunci, el incearca sa obtina o sentinta judecatoreasca pentru a i se pune capat zilelor printr-o injectie letala, intrucat considera ca viata sa de acum este 'plictisitoare, mizerabila, degradanta, fara sens, intolerabila'.

Doar ochii lui Nicklinson nu sunt afectati de paralizie, el comunicand exclusiv prin miscarea globilor oculari si prin clipit.

In luna martie, el a reusit sa obtina permisiunea de a-si prezenta cazul (cererea de eutanasiere) in fata unui judecator. Iar pe 13 iunie, britanicul, acum in varsta de 57 de ani, a reusit sa scrie primul sau mesaj pe Twitter, cu ajutorul unui computer care urmareste si interpreteaza miscarile ochilor, informeaza Huffington Post, citand mai multe surse (Gizmodo, BBC, The Guardian, The Telegraph).

Cazul lui Nicklinson va fi prezentat de o televiziune pe data de 18 iunie 2012, exact in ziua in care cererea de eutanasiere va fi dezbatura de instanta.

Sotia lui Nicklinson il sustine in aceste demersuri si spune ca mesajele pe reteaua de socializare sunt un prilej pentru ca acesta sa isi prezinte ideile unei lumi intregi, fiind pregatit pentru criticile celor care ii dezavueaza intentiile.

×