x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un corp conservat perfect timp de 450 de ani ar putea ajuta la vindecarea artritei

Un corp conservat perfect timp de 450 de ani ar putea ajuta la vindecarea artritei

31 Ian 2019   •   22:55
Un corp conservat perfect timp de 450 de ani ar putea ajuta la vindecarea artritei

Cercetătorii studiază un trup mumifiat din secolul al XVI-lea, care ar putea fi răspunsul vindecării artriei, conform The Sun.

Mumia a fost atât de bine conservată încât oasele sale conțin urme ale condiției medicale. Corpul a fost descoperit în orașul Guano din Ecuador și este studiat de patologul francez dr. Philippe Charlier.

Dr. Charlier a explicat: „Mumia din Guano ar putea fi piesa lipsă pentru a înțelege cum boala, originar americană, a devenit apoi globală prin hibridizare, prin confruntarea dintre cele două lumi”.

Despre mumie se crede că este trupul unui călugăr de la mânăstirea orașului, din perioada 1560 – 1565, conform Universității Quito din San Francisco, care participă la studiu.

El a avut 85 sau 90 de ani când a murit. Dr. Charlier, care a studiat rămășițele lui Hitler, Descartes și Robespierre, a spus că morții „au multe să ne spună”.

Localnicii au descoperit mumia într-un recipient, între pereții mânăstirii, lângă un șobolan mumifiat.

Pentru că trupul a fost ținut într-un mediu rece și uscat, a fost protejat de muște și larve, așa că țesuturile care au urme de artrită sunt foarte bine conservate.

 

×
Subiecte în articol: conservat mumie trup artrita