x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un nou comandant în fruntea echipajului Stației Spațiale Internaționale

Un nou comandant în fruntea echipajului Stației Spațiale Internaționale

16 Apr 2020   •   16:11
Un nou comandant în fruntea echipajului Stației Spațiale Internaționale

Americanul Chris Cassidy a devenit noul comandant al echipajului format din şase astronauţi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Dintre aceștia, trei părăsesc astăzi avanpostul orbital cu o capsulă rusească şi revin, vineri dimineaţă, pe Terra, informează DPA.

Cosmonautul rus Oleg Skripochka a predat comanda staţiei, în această săptămână, astronautului american Chris Cassidy, a anunţat NASA.

Staţia Spaţială Internaţională se află pe o orbită la circa 400 de kilometri deasupra Pământului și este un proiect de colaborare ruso-american pentru realizarea de experimente ştiinţifice.

Rusul Oleg Skripochka şi astronauţii americani Andrew Morgan şi Jessica Meir vor reveni pe Terra cu o capsulă Soyuz, a cărei trapă de conectare cu avanpostul orbital se va închide astă seară, în jurul orei 22:30 GMT.

Capsula va realiza o coborâre asistată de un sistem de paraşute şi va ateriza în stepele din Kazahstan vineri dimineaţă, în jurul orei 05:15 GMT.

Andrew Morgan a petrecut 272 de zile în spaţiu, iar Jessica Meir şi Oleg Skripochka au stat 205 de zile pe orbită.

Chris Cassidy şi cosmonauţii ruşi Anatoly Ivanishin şi Ivan Vagner au ajuns săptămâna trecută la bordul ISS, unde vor petrece o perioadă de 196 de zile.

"Tot ce învăţăm aici ne va ajuta să ajungem pe Lună şi pe Marte", a spus noul comandant al ISS.

×