x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un nou zbor al rachetei Soyuz către Stația Spațială Internațională

Un nou zbor al rachetei Soyuz către Stația Spațială Internațională

de Georgiana Oprea    |    03 Dec 2018   •   15:19
Un nou zbor al rachetei Soyuz către Stația Spațială Internațională

Un nou zbor al rachetei Soyuz a avut loc azi, după incidentul grav care a avut loc în luna octombrie, când echipajul a fost nevoit să desprindă capsula de rachetă și să revină la sol, la doar câteva minute de la decolare.

Trei astonauți, unul rus, unul american și unul canadian au decolat azi de la Baijonur. Andocarea la Stația Spațială Internațională este programată la ora 17:30.

Comandatul echipajului, Oleg Kononenko, a afirmat că echipajul are încredere „absolută” în modul în care zborul a fost pregătit.

„Riscul face parte din profesia noastră”, a spus acesta duminică, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit BBC. „Suntem psihologic și tehnic pregătiți pentru lansare și pentru orice situație care, Doamne ferește, s-ar putea produce la bord.”

Misiunea celor trei va dura șase luni și jumătate.

Incidentul produs pe 11 octombrie a ridicat un semn de întrebare privind siguranța programului spațial al Rusiei, ale cărui zboruri au suferit un număr de incidente tehnice în ultimii ani.

Roscosmos, agenția spațială rusă, este, în prezent, singura organizație care transportă astronauți către Stația Spațială Internațională, după ce NASA și-a încheiat aceste zboruri în 2011.

 

×