x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Uragan GIGANT pe Saturn. "Diavolul", blocat la polul nordic al planetei. Imagini SPECTACULOASE surprinse de NASA (VIDEO)

Uragan GIGANT pe Saturn. "Diavolul", blocat la polul nordic al planetei. Imagini SPECTACULOASE surprinse de NASA (VIDEO)

30 Apr 2013   •   15:52
Uragan GIGANT pe Saturn. "Diavolul", blocat la polul nordic al planetei. Imagini SPECTACULOASE surprinse de NASA (VIDEO)
Sursa foto: NASA

Nava spaţială Cassini le-a furnizat oamenilor de ştiinţă primele imagini ale unui uragan gigant, de pe Saturn, surprinse de la o distanţă de 420.000 de kilometri de planetă, scrie Daily Mail.

Diametrul "ochiului" uraganului este de 2.000 de kilometri, iar viteza vântului este de 150 de metri pe secundă. Furtuna este de 20 de ori mai violentă decât orice alt fenomen de acest gen înregistrat pe Terra.

"A trebuit să verificăm de două ori imaginile cu vortexul deoarece seamănă foarte mult cu uragan de pe Terra", a declarat Andrew Ingersoll, inginer de imagine în cadrul echipei care se ocupă de sonda Cassini.

Polul nordic al Saturn, locul în care uraganul este "blocat", nu a mai fost văzut din anul 1981, când sonda spaţială Voyager 2 a trecut pe lângă planetă.

 
Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×