x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO A fost gasit "submarinul lui Hitler"

VIDEO A fost gasit "submarinul lui Hitler"

19 Apr 2018   •   08:10
VIDEO A fost gasit "submarinul lui Hitler"

Submarinul german U-3523, cu ajutorul caruia ar fi fugit conducerea militara a Germaniei fasciste, a fost gasit pe fundul golfului Skagerrak, din apele daneze. Ambarcatiunea a fost descoperita de oamenii de stiinta de la See War Museum

 

Potrivit uneia dintre versiuni, U-3523 s-a scufundat, dupa ce a fost atacat in 6 mai 1945 de bombardierul britanic B24 Liberator. Pana acum insa nu fusese gasita nici epava submarinului, nici bucati ale acestuia.

A aparut, astfel, o noua teorie, potrivit careia U-3523 ar fi fost folosita de conducerea Germaniei lui Adolf Hitler pentru a fugi din tara.

Specialistii de la Sea War Museum au precizat ca submarinul s-a aflat la o adancime de 123 de metri, nu departe de locul indicat de aviatia militara britanica in 1945.

Directorul muzeului, Normann Andersen, U-3523 a fost cel mai modern submarin construit de nemti in timpul celui de-al doilea Razboi mondial. Armata lui Hitler a avut numai doua astfel de masini.

Oamenii de stiinta danezi nu intentioneaza sa ridice submarinul la suprafata. De aceea nu vom afla niciodata ce s-a pastrat in interiorul lui. 

Descoperire

×