x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO: Balena boreală cântă şi compune „jazz”

VIDEO: Balena boreală cântă şi compune „jazz”

23 Mai 2018   •   11:12
VIDEO: Balena boreală cântă şi compune „jazz”

Balenele boreale, care combină darul de a cânta cu acela al compoziției, au creat aproape 200 de melodii diferite în trei ani, potrivit unui studiu.

„Aceste mamifere marine au un repertoriu vocal surprinzător de divers și în continuă evoluție”, se subliniază într-un comunicat al Universității din Washington.

Multe animale folosesc sunete pentru a comunica, dar unele au demonstrat deja date muzicale destul de originale: leii de mare bat măsura, marele delfin fluieră … De data aceasta, balenele boreale (cunoscute și sub numele de balenele de Groenlanda) sunt capetele de afiş. Potrivit unui studiu publicat în revista „Biology Letters” a Societății Regale, aceste cetacee sunt atât compozitoare, cât și interprete.

Lucru şi mai rar, cântecele lor sunt descrise de cercetători drept „complexe” și „de o mare varietate”. Și asta dintr-un motiv întemeiat: potrivit înregistrărilor făcute din 2010 până în 2014 în strâmtoarea Fram aflată la est de Groenlanda, balenele boreale au produs 184 de tipuri de cântece.

.................

Urmărește VIDEO

×