x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO Cercetatorii au filmat o ciudatenie in Golful Mexic

VIDEO Cercetatorii au filmat o ciudatenie in Golful Mexic

24 Apr 2018   •   11:22
VIDEO Cercetatorii au filmat o ciudatenie in Golful Mexic

Oamenii de stiinta americani de la Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica (NOAA, National Oceanic and Atmospheric Administration) au cercetat adancuile Golfului Mexic, surprinzand pe camera de luat vedere o vietate stranie.

 

Camera a fost montata pe un aparat de mare adancime si a fost dirijata de la distanta. Vietatea neobisnuita a intrat in cadru la o adancime de 850 de metri.

Initial, cercetatorii nu au reusit sa inteleaga despre ce este vorba. Numai dupa ce au urmarit cu atentie inregistrarea video au presupus ca este un calmar.

Dupa maniera in care inoata, el aminteste de nautilul, din clasa Cephalopoda si care, alaturi de sepie, calmar si caracatita, sunt considerate cele mai evoluate moluste. Dupa culoarea rosie insa, el pare a un calamar vampir.

In aceste conditii, oamenii de stiinta au presupus ca a fost filmat un reprezentant din misterioasa specie Discoteuthis discus. Pana acum, astfel de vietati nu au fost prinse in viata. De altfel, si acum specialistii nu detin decat fotografii si video, dar nu si un exemplar viu. Nu este exclus, de asemenea ca in vizorul camerei sa fi intrat un tip absolut necunoscut. 

"Prima reactie a fost: ce e asta?", a povestit unul dintre biologii de la NOAA. "De la departare, parea o vietate care nu semana cu nici un calmar vazut pana acum. Pana cand am apropiat insa obiectivul camerei. Nu am intalnit niciodata un D. Discus. Daca este intr-adevar el, suntem primii care l-am vazut in viata", a adaugat omul de stiinta.

Ciudatenie

 

×