x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Virusul Zika are efecte devastatoare asupra organelor reproducătoare masculine

Virusul Zika are efecte devastatoare asupra organelor reproducătoare masculine

01 Noi 2016   •   12:35
Virusul Zika are efecte devastatoare asupra organelor reproducătoare masculine

Ţânţarii responsabili de transmiterea virusului Zika cel care determină defecte ireversibile ale bebeluşilor, ar putea să afecteze şi fertilitatea masculină, se arată într-un nou studiu. Şoarecilor masculi infectaţi cu Zika li s-au atrofiat testiculele iar nivelul testosteronului a scăzut dramatic.

Virusul, aşadar, afectează dramatic sistemul reproducător al şoarecilor, se arată în studiul publicat luni în revista Nature, scrie rt.com.

Testele de laborator efectuate pe şoareci au arătat că masculii infectaţi cu Zika arată că la 90% din cazuri testiculele s-au micşorat.

"Cred că această despoerire este importantă însă trebuie efectuate teste şi pe oameni. Zika face parte dintr-o clasă de viruşi care cauzează moartea celulelor, astfel că nu este greu să extrapolăm. Dacă ai în organism suficient de mulţi viruşi pentru un timp suficient de îndelungat, celulele vor muri. Însă nu putem ştii cu siguranţă ce se întâmplă în organismul uman până nu se vor face testele necesare", a declarat Dr. Michael Diamond de la Universitatea din Washington, într-un interviu pentru The Scientist.

Şoarecii care au făcut parte din teste au putut să producă sarcini dar numai la o pătrime din rata normală iar numărul puilor a fost redus la jumătate.

×
Subiecte în articol: zika sterilitate masculina