x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Volkswagen va investi 44 de MILIARDE de euro în mașini electrice

Volkswagen va investi 44 de MILIARDE de euro în mașini electrice

16 Noi 2018   •   19:31
Volkswagen va investi 44 de MILIARDE de euro în mașini electrice

Volkswagen va investi zeci de miliarde de dolari în mașini electrice și autonome. Producătorul de mașini a declarat, conform CNN, că va investi 44 de miliarde de euro până în 2023 pentru a dezvolta mașini electice, mașini care se conduc singure și alte noi tehnologii.

CEO-ul companiei germane, Herbert Diess, a vorbit la o conferință de presă despre noua strategie numită „ofensiva electrică”. Diess recunoaște că investițiile în tehnologiile viitorului ar putea să dăuneze creșterii veniturilor în primă instanță. Suma este cu 10 miliarde de euro mai mare decât era în bugetul de anul trecut.

„Volkswagen trebuie să devină eficient, mai productiv și mai profitabil pentru a putea finanța cheltuielile din viitor și pentru a rămâne competitiv” spune Deiss. Valoarea pe bursă a companiei, care a scăzut cu 12 procente deja anul acesta, a mai coborât 1.3% vineri.

Primul model construit după noua strategie, Volkswagen ID, va fi lansat în 2022. Diess spune că mașina va avea o autonomie de 550km și va costa cât actualul Golf diesel.

 

×