x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech SUA consideră Coreea de Nord răspunzătoare pentru atacul WannaCry

SUA consideră Coreea de Nord răspunzătoare pentru atacul WannaCry

19 Dec 2017   •   11:44
SUA consideră Coreea de Nord răspunzătoare pentru atacul WannaCry

Statele Unite ale Americii au aruncat vina pe Coreea de Nord pentru atacul cibernetic care a cauzat perturbarea generală a serviciilor publice, companiilor și caselor de peste tot din lume, în acest an, scrie The Guardian.

Regimul a fost „responsabil direct” pentru atacul WannaCry care a speriat spitalele, băncile și infrastructura în mai, potrivit unui oficial de la Casa Albă. Malware-ul a infectat peste 300,000 de computere din 150 de țări.

„Atacul a fost pe scară largă și a costat miliarde, iar Coreea de Nord este responsabilă direct”, a spus Tom Bossert, consilier de securitate internă a lui Donald Trump, pentru Wall Street Journal.

Bossert a spus că cei responsabili pentru atacul cibernetic împotriva Statelor Unite ale Americii vor plăti, însă nu a specificat care vor fi acțiunile pe care Washington le va lua împotriva regimului de la Phenian.

Rapoartele de știri citează un oficial din administrația Trump care susține că Statele Unite ale Americii bănuiesc „cu foarte multă încredere” faptul că Lazarus Group, o organizație de hacking care lucrează pentru guvernul Coreei de Nord, se află în spatele atacului ransomware WannaCry.

Ransomware este un tip de software rău intenționat care blochează accesul la computer sau criptează datele victimei până la obținerea unei răscumpărări.

Rușinea publică pentru Coreea de Nord, care nu a fost confirmată de Casa Albă, este menită să mențină regimul răspunzător pentru acțiunile sale și să „erodeze și diminueze abilitățile lui de a lansa atacuri”, a spus oficialul de la Casa Albă pentru Reuters, cu condiția să îi fie păstrată anonimitatea.

Bossert a spus că Statele Unite ale Americii vor „atribui public” atacul WannaCry pentru Coreea de Nord, descriind atacul drept „laș, costitsitor și nepăsător”.

×
Subiecte în articol: coreea de nord sua WannaCry