x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech SUA își închide ușile în fața companiilor Huawei și ZTE

SUA își închide ușile în fața companiilor Huawei și ZTE

27 Apr 2018   •   13:22
SUA își închide ușile în fața companiilor Huawei și ZTE

SUA și-a închis ușile în fața companiilor Huawei și ZTE, două dintre cele mai mari companii tehnologice din China, scrie CNN Money.

Întrebarea care vine firesc este: Urmează Alibaba, Tencent și Lenovo?

Începând cu luna martie a acestui an, tensiunile privind comerțul au început să crească între Washington și Beijing.

SUA a impus tarife privind importurile de oțel și alumini, iar Trump a cerut 150 de miliarde de dolari, în taxe, pentru bunurile din China, sub formă de pedeapsă pentru furtul de proprietate intelectuală.

Departamentul de Comerț al SUA a interzis ca ZTE, care vinde telefoane mobile și alte echipamente de telecomunicații peste tot în lume, să mai cumpere componente de produse de la firmele americane timp de șapte ani. Agenția a declarat că ZTE a mințit oficialii americani în legătură cu pedepsirea angajaților care au încălcat sancțiunile SUA împotriva Coreei de Nord și Iranului.

Guvernul american a încercat, de asemenea, să reducă Huawei, cea mai mare companie de echipamente de telecomunicații din China. În februarie, oficiali de la CIA, NSA și FBI au declarat că cetățenii americani nu ar trebui să utilizeze telefoanele Huawei, deoarece chinezii le ascultă și le citesc datele, fiind o amenințare pentru securitatea națională.

În luna martie, Trump a oprit preluarea de către Broadcom a Qualcomm, pentru 117 miliarde de dolari, pe fondul îngrijorării că acordul ar oferi Huawei un avantaj în vederea dezvoltării tehnologiei 5G.

Huawei a negat că echipamentele sale prezintă riscuri privind securitatea.

ZTE a numit acțiunea SUA ca fiind ”extrem de nedreaptă”.

 

×
Subiecte în articol: sua Huawei ZTE