x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech SUA vor testa o arma supersonica anul viitor!

SUA vor testa o arma supersonica anul viitor!

02 Mar 2018   •   11:05
SUA vor testa o arma supersonica anul viitor!

Ministerul american al apararii a anuntat ca are in derulare proiecte in domeniul tehnologiei supersonice. Testele noului tip de armament vor demara in cursul anului viitor, informeaza presa de specialitate.

 

"Suntem constienti de faptul ca trebuie sa concuram cu state presum Rusia si China", a declarat seful Departamentului pentru proiecte de perspectiva, DARPA, Steven Walker.

Potrivit spuselor sale, elaborarea unei arme supersonice se afla de mai multi ani in atentia serviciului pe care il conduce si la care lucreaza in colaborare cu US Air Force, cu NATA, cu fortele spatiale si cu US Navy.

"Este o prioritate", a subliniat Walker la cateva ore dupa ce, in mesajul sau catre natiune si la doua saptamani inaintea alegerilor prezidentiale din Rusia, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, anunta ca Moscova dispune deja de noi tipuri de arme fara rival in lume.

In acest sens el a vorbit despre sistemele de racheta "Samrat", dar si despre racheta supersonica "Avangard", care poate dezvolta o viteza de aproape 20 de ori mai mare decat cea a sunetului.

 

 

×
Subiecte în articol: sua Rusia rachete rachete supersonice