x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 1 milion de euro pentru prelungirea licenţei Telemobil în România

1 milion de euro pentru prelungirea licenţei Telemobil în România

08 Mar 2012   •   16:16

La cererea operatorului Telemobil, achizitionat de Cosmote in 2009, Autoritatea de Reglementare in Comunicatii urmeaza sa prelungeasca cu un an licenta in 450 MHz (pana la 24 martie 2013). Pentru asta insa, Telemobil trebuie sa achite suma de 1 milion de euro catre bugetul de stat.

“Telemobil si-a motivat solicitarea de prelungire a valabilitatii licentei cu necesitatea de a asigura continuitatea furnizarii serviciilor de comunicatii mobile pentru cei aproximativ 83.000 de utilizatori de servicii de voce, internet si transmisiuni de date pe care ii deserveste in prezent.

Operatorul a invocat necesitatea unei perioade de tranzitie in care sa asigure solutii tehnice pentru utilizatorii sai pe baza celorlalte retele pe care le opereaza grupul din care face parte', se arata intr-un raspuns al ANCOM la solicitarea Jurnalul National.

Arbitrul telecom a mai precizat ca nu a primit pana in prezent cereri din partea altor operatori pentru utilizarea sau pentru scoaterea la licitatie a acestui spectru.

Dupa expirarea licentei, ANCOM va evalua oportunitatea scoaterii la licitatie a spectrului eliberat, in functie de interesul industriei de comunicatii electronice.

Dreptul de utilizare a fost acordat companiei Telemobil in anul 1992, iar in anul 2001 acesta a lansat servicii de telefonie mobila in aceasta frecventa utilizand tehnologia CDMA.

Potrivit ANCOM, Telemobil si-a pastrat personalitatea juridica

proprie, functioneaza ca entitate separata cu clienti proprii, contracte de interconectare semnate in nume propriu, licente de utilizare a frecventelor radio si de numerotatie proprii.

×
Subiecte în articol: cosmote cdma ANCOM licenta telemobil