x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Acces - E-mail şi messenger in avion

Acces - E-mail şi messenger in avion

de Jurnalul National    |    08 Dec 2007   •   00:00

Serviciile de e-mail şi mesagerie instant de la Yahoo! vor fi disponibile in timpul curselor aeriene ale unuia din avioanele companiei americane JetBlue Airways.

Există şi posibilitatea de a accesa şi alte servicii de e-mail decăt cel al Yahoo!, dar doar două modele BlackBerry care au incorporate capabilităţi wireless Wi-Fi permit acest lucru. Accesul se va face prin Wi-Fi şi va fi limitat din cauza constrăngerilor de bandă, ceea ce inseamnă că accesarea mesajelor electronice cu ataşamente şi navigarea web nu va fi posibilă. Folosirea laptop-urilor şi a dispozitivelor BlackBerry va fi in continuare interzisă in timpul decolării şi aterizării, iar in timpul zborului funcţia de telefon mobil a BlackBerry trebuie dezactivată. Sistemul JetBlue va folosi 100 de turnuri terestre, care implică nişte costuri mai reduse de operare decăt folosirea sateliţilor pentru conectare.

Boeing oferea, pănă in urmă cu un an, servicii de acces la internet prin satelit in avioanele sale, dar proiectul a fost oprit din cauză că nu a reuşit să convingă destule companii aeriene să investească in acest tip de servicii, in special din SUA.

×
Subiecte în articol: IT