x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Accesorii "fashion"

Accesorii "fashion"

de Mihai Manole    |    01 Iul 2008   •   00:00
Accesorii "fashion"

BUSINESS ● Bluetooth pe val
Românii aleg din ce în ce mai mult accesorii din categoria fashion şi high-tech atunci cînd vine vorba despre telefonul lor mobil. Piaţa locală a accesoriilor este estimată la 8-10 milioane de euro.



BUSINESS ● Bluetooth pe val
Românii aleg din ce în ce mai mult accesorii din categoria fashion şi high-tech atunci cînd vine vorba despre telefonul lor mobil. Piaţa locală a accesoriilor este estimată la 8-10 milioane de euro.

Piaţa accesoriilor de telefoane mobile va creşte cu 50% în 2008 faţă de anul trecut, după ce creşterea înregistrată în 2007 a fost de 70%. În prezent, piaţa locală a accesoriilor de telefoane mobile este estimată la 8-10 milioane de euro, a declarat Alexandru Munteanu, reprezentantul retailerului IT&C Germanos.

Categoria cea mai mai dinamică de accesorii pentru celulare este formată din sistemele Hands Free Bluetooth. Un aport semnificativ pentru afirmarea acestei tendinţe l-au avut noile reglementări ale Codului rutier cu privire la utilizarea telefonului mobil în trafic. Astfel, un studiu realizat de retailerul IT&C a scos la iveală faptul că şoferii din judeţele în care există cea mai mare rată de utilizare a sistemelor hands free sînt mai disciplinaţi în trafic. Se apreciază că Bluetooth-ul va înlocui treptat sistemele hands free cu fir. Totuşi medicii recomandă utilizarea preponderentă a acestora din urmă.

TENDINŢE.
Românii se vor dovedi din ce în ce mai pretenţioşi chiar şi în privinţa detaliilor de genul accesoriilor pentru celulare. Astfel, principalele direcţii de creştere ale acestei pieţe în 2008 vor fi segmentele fashion şi high-tech. Printre cele mai populare accesorii fashion sînt husele elegante, bijuterii cu cristale Swarovsky, personaje de desene animate sau chiar minirujuri. O altă categorie pentru care 2008 va fi perioada unei creşteri importante a vînzărilor o reprezintă accesoriile business, în care intră sistemele Hands-Free Bluetooth Multipoint, ele permiţînd conectarea simultană la două terminale, tastaturile wireless sau căştile Bluetooth stereo.

În lume

La nivel mondial se estimează că accesoriile de mobile vor genera venituri de peste 40 de miliarde de dolari. Potrivit unui studiu realizat de compania de analiză a pieţei IT&C ABI Research, această piaţă va avea un ritm constant de creştere în următorii cinci ani, astfel încît se preconizează un nivel de 80 de miliarde de dolari în 2012. Principalele motive pentru o astfel de evoluţie sînt identificate în creşterea popularităţii smartphone-urilor şi a terminalelor cu o gamă extinsă de funcţionalităţi. Aceste terminale generează o cerere pentru accesorii atît pentru partea de protecţie a lor, cît şi pentru exploatarea caracteristicilor pe care le prezintă.

×
Subiecte în articol: IT