x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Acer a produs cel mai subţire laptop de pe piaţă

Acer a produs cel mai subţire laptop de pe piaţă

de Marina Constantinoiu    |    09 Ian 2012   •   14:38
Acer a produs cel mai subţire laptop de pe piaţă

Producatorul taiwanez Acer a dezvaluit duminica ceea ce considera a fi laptopul cel mai subtire de pe piata, un ultrabook foarte usor, a carui prezentare publica este asteptata in aceasta saptamana la marele salon de electronice (CES) din Las Vegas (SUA), relateaza AFP si 01net.com.

Modelul Aspire S5 este dotat cu un ecran cu diagonala de 13,3 inchi si nu masoara decat 15 mm in cea mai groasa portiune a sa. Cantareste pana in 1,35 kg. Este, conform analistilor, cel mai subtire si mai usor ultrabook de pe piata, stabilind, in acelasi timp, un standard pentru ceilalti producatori. Noul model va fi pus in vanzare in al doilea trimestru, la un pret inca neprecizat.

"Ne-am luat angajamentul de a face aceasta tehnologie sa progreseze', a declarat patronul grupului Acer, J.T Wang. "Pana in trimestrul al doilea vom avea patru modele de ultrabook-uri', a spus el. Unele dintre ele vor functiona cu viitorul sistem de operare al celor de la Microsoft, Windows 8, a carui lansare este asteptata in acest an. Are o iesire HDMI, doua porturi USB 3.0 si o interfata Thunderbolt la 20 Gbit/s.

Acer a mai anuntat si o oferta de stocare online pentru fotografii (Clear.fi.Photo), inregistrari video, muzica (Clear.fi.Media) si alte documente ale utilizatorilor (AcerCloud Docs), pe modelul Cloud: acest dispozitiv va fi disponibil pentru aparatele sale care functioneaza cu sistem de operare Windows 8 sau Android, al celor de la Google, si indexeaza o cantitate nelimitata de continut stocabil 30 de zile. Sincronizarea fisierelor se va efectua in timp real intre dispozitivele cu Windows si smartphone-urile cu sistem de operare Android, apoi se va extinde la Windows Phone-urile Acer si mai tarziu la iPhone.

Sistemul Acer Cloud seamana cu o versiune sub Windows a noului serviciu iCloud al celor de la Apple, care le permite utilizatorilor de Internet si al celor care acceseaza Internetul de pe telefoanele mobile sa aiba acces la programele lor de pe orice aparat din gama fabricantului californian.

Noile modele de ultrabook vor fi dotate cu tehnologiile Green Instant (iesire din stand-by in 1,5 secunde) si Always Connect, care permite aparatului sa ramana conectat la retea si cand este in stand-by.

Serviciul AcerCloud va fi mai intai disponibil in China si in Statele Unite, apoi in lumea intreaga din al treilea trimestru al anului, potrivit unui oficial al Acer. Producatorul a mai prezentat succint si Iconia Tab, echipata cu un procesor quadri-core Tegra 3 si cu un ecran full HD si de 10,1 inchi.

×
Subiecte în articol: windows acer ultrabook cloud aspire s5