x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Adobe renunţă la Flash Player pentru platformele mobile

Adobe renunţă la Flash Player pentru platformele mobile

de Marina Constantinoiu    |    14 Noi 2011   •   14:35
Adobe renunţă la Flash Player pentru platformele mobile

Desi parea ca nu vom auzi niciodata aceste vorbe, iata ca pe blogul Adobe informatia a aparut, negru pe alb: “Nu vom mai continua sa dezvoltam Flash Player dupa viitoarea lansare a variantei Flash Player 11.1 pentru Android si BlackBerry Playbook', relateazawww.silicon.fr.

Este adevarat ca succesul nebun inregistrat de HTML5 tinde sa determine concurenta sa renunte la solutii de genul Flash sau Silverlight. Adobe precizeaza ca Flash Player 11.1 va fi ultima versiune majora care va fi livrata pietii telefoanelor mobile, dar ca va continua sa rezolve bug-urile si va asigura actualizarile de securitate pentru dispozitivele existente pe piata. Totusi, precizeaza sursa citata, durata exacta a suportului pentru Flash Player 11.1 nu va fost precizata. Apriori, aceasta decizie nu va afecta decat terminalele cu sistem de operare Android, pentru ca RIM (BlackBerry) intentioneaza sa furnizeze o versiune a Flash Player-ului adaptata la
terminalele sale.

In aprilie 2010, fostul director executiv al Apple, Steve Jobs, a atacat plug-in-ul pentru mobil Flash precizand ca nu ar fi de incredere si ca este o amenintare asupra securitatii si un canal de consumare a vietii bateriei. Adobe a raspuns atunci imediat, afirmand ca acest plug-in "va continua sa fie instrumentul dominant" pentru mass-media pe Internet.

×