x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Adoptie pe net

Adoptie pe net

17 Mar 2004   •   00:00

Cristi Jumuga a implinit, de curand, 3 ani. In salonul de terapie intensiva al Spitalului Judetean Constanta, unde si-a serbat ziua, nimeni n-a indraznit sa-i cante "multi ani traiasca!".

Cum sa ai puterea sa spui asta unui copil pe care medicii l-au condamnat de mult la moarte?
ADRIANA OPREA-POPESCU A venit pe lume prematur, cu o grava malformatie a inimii. Cea care l-a nascut l-a abandonat in spital si, de la 3 saptamani, salonul de reanimare de la pediatrie este singura lui casa. N-a purtat niciodata vreo pereche de ghetute, n-a fost niciodata la plimbare in vreun parc... Cand l-au vazut la nastere, medicii i-au mai dat doua luni de trait. Apoi sase, dupa care au mutat pronosticul la 1 an. Cristi se incapataneaza sa traiasca de trei ani, dar fiecare bataie a inimii lui poate fi ultima....

Eutanasie

Impresionati de acest caz, ziaristii din presa locala au inceput sa scrie despre Cristi. Asa a aflat de el, acum 6 luni, Adelina, o femeie care mai intai l-a vizitat la spital, iar apoi nu s-a mai putut dezlipi de el. Baiatul a incepu sa o numeasca "Adenina" lui, caci mama n-a spus nimanui pana acum. Si, desi toti o sfatuiau sa nu se ataseze de un copil condamnat la moarte, ea a inceput sa spere ca undeva, pe lumea asta, Dumnezeu a lasat si pentru Cristi un drum catre viata. Aflase ca pe site-ul "desprecopii. com" sunt parinti romani din toate colturile lumii si a intrat pe forum, sa intrebe daca nu cumva exista o clinica unde ar putea fi operat Cristi.

Pentru Cristi

"E cea mai buna solutie pentru Cristi. Eutanasia. Poate trebuia facuta de mult, atunci la trei saptamani, cand oricum nu se stia ca va trai mai mult de o luna! Iar de data asta au fost atat de generosi! Trei, patru, cinci ani! De ce sa mai asteptam atat? In fond, nu e decat un copil abandonat. Dar are parul blond si cand rade, isi lasa capsorul intr-o parte si rade cu toata fata. Imi spune ca sunt baba si mos si bandita. Apoi zice ca nu. "Adenina nu e bandita". Si iar rade. Si ma pupa zgomotos pe nas si pe frunte. Nu mai pot scrie, mi-au dat lacrimile. Pentru toti cei care stiu ca Cristi nu va mai trai, pentru toti cei care l-au eutanasiat de mult..., nu stiu, rugati-va pentru el, ca eu nu stiu ce sa fac!"

Speranta

Imediat, comunitatea virtuala l-a adoptat pe Cristi. Cei de pe forum au trimis sute de mesaje autoritatilor, clinicilor din toata lumea, organizatiilor umanitare, presei. Curand, a aparut solutia: Echipa de medici americani de la "Gift for Life International", care a operat anul trecut la Cluj mai multi copii cu malformatii ale inimii, doreste sa vina in Romania, sa-l opereze pe Cristi. Iar in contul aceleiasi sume, de 90.000 de dolari, s-au oferit sa opereze alti 14 copii cu probleme la inima. Mai mult, "Gift for Life International" a anuntat ca va contribui cu suma de 25.000 de dolari. Restul, 65.000 de dolari, trebuie stransi cat mai repede. Caci pentru Cristi, fiecare bataie a inimii poate fi ultima...

Pe tine te lasa inima?

Comunitatea virtuala a parintilor romani a deschis conturi pentru Cristi (Bank Post Romania - filiala Magurele; lei: 251101.11370900208301 5 dolari: 251101.21370900208301 3008 - titularul conturilor este dr. Cristian Popescu - Bucuresti) in care se fac depuneri in fiecare zi. E o lupta cu moartea. E lupta unui baietel abandonat, de numai 3 ani, care a devenit, peste noapte, copilul parintilor romani de pretutindeni. Incepand de duminica, 14 martie, ziua in care Cristi a implinit 3 ani, redactia "Observator" a postului Antena 1 a inceput o campanie umanitara pentru salvarea acestui copil.

Comunitate virtuala

Site-ul www.desprecopii.com a fost lansat oficial la 1 iunie 2001. "Parintii" lui sunt doi tineri romani stabiliti in Olanda: Mirela Zoita si Florin Popescu. Ideea le-a a venit acum patru ani, o data cu venirea pe lume a baietelului lor, Andrei. Desi la inceput a fost doar un hobby, pagina virtuala a devenit o chestiune serioasa. Si costisitoare: in infrastructura cei doi au investit peste 12.000 de euro, la care se adauga acum alte 700 de euro/lunar, cheltuieli de intretinere. Comunitatea are 10.000 de membri. Site-ul este accesat lunar de peste 300.000 de vizitatori. 53% dintre ei sunt din Romania, 9% din SUA, 6% - Germania, 5% Canada, 3% Japonia.

×
Subiecte în articol: IT cristi