x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "Alertă cutremur Vrancea", serviciu disponibil pe iPhone. Vezi cu cât timp înainte eşti anunţat de producerea unui seism

"Alertă cutremur Vrancea", serviciu disponibil pe iPhone. Vezi cu cât timp înainte eşti anunţat de producerea unui seism

27 Oct 2011   •   12:49
"Alertă cutremur Vrancea", serviciu disponibil pe iPhone. Vezi cu cât timp înainte eşti anunţat de producerea unui seism

Posesorii de terminale iPhone din Romania pot fi avertizati de producerea unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter cu cel putin 30 de secunde inainte de eveniment.

"App&Go Mobile impreuna cu Institutul Roman de Seismologie Aplicata (IRSA) lanseaza serviciul de avertizare seismica pe iPhone. Posesorii smartphone-ului aflati in Bucuresti pot afla de eventualitatea unui cutremur cu 30 de secunde inainte de producerea acestuia. Cei din Timisoara au un timp de reactie de un minut", se arata intr-un comunicat al IRSA, citat de Mediafax.

Noul serviciul pentru posesorii de iPhone completeaza sistemele de avertizare deja existente si implementate de IRSA, respectiv pager (avertizor individual si colectiv), SMS prioritar pe mobil, transmisie GPRS si avertizare pe Internet.

"Este cea mai eficienta forma de avertizare seismica datorita conectivitatii de 24/7 la sistemul IRSA, permitand utilizatorilor sa ia la cunostinta despre apropierea iminenta a undei de soc a unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter", a declarat director general al App&Go Mobile, Adrian Stanescu.

Denumit "Alerta cutremur Vrancea", serviciul de avertizare seismica poate fi descarcat de pe Appstore si functioneaza pe baza unui abonament lunar de 9,99 euro sau a unui abonament anual de 99,99 euro.

O functie suplimentara a aplicatiei "Alerta cutremur Vrancea" este Semaforul Seismic, un instrument de prognoza a riscului seismic folosit pentru indicarea probabilitatii de producere a unui cutremur in zona Vrancea.

Semaforul Seismic functioneaza tot pe baza unui abonament lunar in valoare de 4,99 euro sau a unui abonament anual de 49,99 euro.

"Obiectivul principal al acestui serviciu este sa protejeze vietile oamenilor tocmai prin intermediul telefonului pe care ei il poseda. Am lansat acest serviciu pe iPhone si urmeaza sa il lansam si pe platforma de Android pana in mai 2012", a mai spus Stanescu.

App&Go Mobile estimeaza ca aplicatia de avertizare seismica va avea pana la finalul anului 2012 in jur de 10.000 de utilizatori.

×