x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Allview ne tentează cu un 7 inch cu apelare vocală: tableta AX1 Shine

Allview ne tentează cu un 7 inch cu apelare vocală: tableta AX1 Shine

de Marina Constantinoiu    |    15 Feb 2013   •   21:44
Allview ne tentează cu un 7 inch cu apelare vocală: tableta AX1 Shine

Firma braşoveană Allview îşi continuă ofensiva de cucerire a pieţei din România, lansând un nou model de tabletă, potrivit pentru iubitorii de jocuri, dar şi pentru toţi cei care nu pot trăi decât conectaţi în permanenţă la noutăţile din jur: AX1 Shine, la un preţ de circ 870 de lei. Un procesor suficient de puternic, combinat cu sistemul de operare Android, varianta 4.0.4 Ice Cream Sandwich, plus o rezoluţie potrivită pentru display, asigură o redare fluidă a conţinutului media. Testată, de curiozitate, de cârcotaşii redacţiei, a surprins plăcut asistenţa cu fluiditatea ei, iar pe mine, care n-am cruţat-o deloc în perioada testării, cu faptul că nu mi-a făcut niciodată figura de a se bloca.

Vorbim despre o tabletă de 7 inch, cu un ecran de tip capacitiv multitouch IPS-LCD cu 16 milioane de culori. Este confecţionată dintr-un material care pare destul de rezistent, capacul spate având o textură specială, care face ca device-ul să nu ne alunece din mână. Camera principală are o rezoluţie de 3MP, iar camera secundară, destinată apelurilor video, este una de 0,3 MP.

Ecranul suportă o rezoluţie de 1024x600 de pixeli, în format de 16:9. Ca porturi, tableta este dotată cu unul mini-HDMI, un mini-USB, un port audio (există două difuzoare, al căror sunet este de o calitate puţin sub cel al concurenţei de la Samsung, de exemplu). Tableta are o memorie flash de 4 GB, din care sunt disponibili doar 2GB, ceilalţi fiind ocupaţi de sistemul de operare, are memorie RAM de 1 GB, memoria flash putând fi extinsă însă până la 32 GB printr-un card microSD, pentru care există un slot special. Tableta are şi un slot pentru cartela SIM, prin care se asigură atât funcţia de 3G, cât şi cea de SMS&voice call. Utilizatorul poate acum să comunice atât prin funcţia de telefon, cât şi prin aplicaţii specifice telefoniei prin Internet, precum Skype, Fring, 12VoIP etc. O să întrebaţi la ce bun, căci nimeni nu va sta la ureche cu o ditamai paleta de 7 inch, dar există şi bluetooth pe lumea asta, plus că tableta vine la pachet cu o pereche de căşti (calitatea acestora nu m-a încântat însă, aspectul lor, spre deosebire de cel al tabletei, fiind de low-cost).

Designul tabletei este unul slim, dimensiunile acesteia fiind de 193.7x122,6x10,2 mm, iar greutatea de numai 347 de grame! Bateria este de 4.500 mAh, destul de mică, zic unii, potrivită, spun eu, care am folosit tableta şi pentru transferuri de fişiere prin bluetooth, şi cu funcţia wi-fi pornită, şi navigând pe Net folosind traficul de date asigurat prin abonamentul la operatorul meu de telefonie mobilă, şi folosind diverse aplicaţii, şi jucând, printre picaturi, un Tetris sau un Angry Birds, şi tot nu am reuşit să rămân în pană până seara.
Procesorul este un Cortex-A9 de 1 Ghz, dual core, iar procesorul grafic este unul PowerVR SGX 531/OpenGL ES 2.0, la 522 Mhz. AX1 Shine este dotată cu GPS (şi A-GPS), foarte important, căci poate suporta instalarea de softuri de navigaţie care să poată fi redate în toată splendoarea dimensiunilor sale.

Cei de la Allview oferă în exclusivitate versiunea Bitdefender Mobile Security Premium, cu o perioadă de probă de 90 de zile, preinstalat pe tabletă. Aplicaţiile precum Office Suite Viewer, ES File Explorer sau Stunel preinstalate şi ele pe tableta celor de la Allview au scopul de a facilita utilizarea acesteia. De restul se ocupă Google Play!

Caracteristici:
Reţea: 2G: 850/900/1800/1900 MHz; 3G: UMTS 2100 MHz HSDPA
Dimensiuni: 193,7x122,6x10,2 mm
Greutate: 347 de grame
Display: IPS-LCD, 16 mil. Culori
Baterie: 4.500 mAh
Sistem de operare: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
CPU: Cortex-A9, 1 Ghz, dual core
GPS: da, A-GPS, da
Funcţie de apelare/SMS: da
Memorie: 4GB, 2 GB disponibili
RAM: 1 GB

×
Subiecte în articol: allview tableta