x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Amendă de 775.000 euro pentru Asesoft Distribuţie

Amendă de 775.000 euro pentru Asesoft Distribuţie

de Alexandru Radescu    |    12 Apr 2011   •   15:18

Asesoft Distribuţie, companie controlată de Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu, a primit o amendă de 3,18 milioane lei de la Consiliul Concurenţei. Potrivit CC, amenda este motivată de punerea în practică a concentrării economice realizate prin preluarea distribuţiei produselor IT de la Flamingo International, înainte de obţinerea autorizării din partea autorităţii de concurenţă.

”Companiile au obligaţia de a nu implementa o concentrare economică înainte de notificarea şi autorizarea acesteia de către Consiliul Concurenţei. Nerespectarea acestei obligaţii reprezintă o încălcare a regulilor privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor”, a declarat azi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

 În urma finalizării investigaţiei declanşate în anul 2009, Consiliul Concurenţei a constatat că Asesoft Distribution SRL a pus în aplicare tranzacţia prin care a preluat distribuţia a produselor IT de la Flamingo International SA, înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal.

Punerea în aplicare a unei concentrări economice înseamnă exercitarea controlului asupra activităţii achiziţionate prin adoptarea unor măsuri cum sunt: încheierea de contracte cu terţi (distribuitori şi furnizori), precum şi colaborarea efectivă cu aceştia.

Conform prevederilor Legii Concurenţei este interzisă punerea în aplicare a unei operaţiuni de concentrare economică până la emiterea unei decizii de către Consiliul Concurenţei.

"Amenda reprezintă 0,5% din afacerile pe 2010. După ce vom primi documentele privind amenda aplicată de Consiliul Concurenţei le vom analiza cu avocaţii şi, dacă avem şanse să câştigăm un eventual proces de contestaţie a penalităţii, vom începe demersurile juridice în instanţă. Dacă nu avem şanse, rămâne cum a stabilit autoritatea de reglementare în concurenţă", a declarat Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

În ianuarie 2011, Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată prin dobândirea controlului de către Asesoft Distribution asupra activităţii de distribuţie de produse IT a Flamingo International.

×