x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Android, spre 39% din piaţa smartphone

Android, spre 39% din piaţa smartphone

de Alexandru Radescu    |    07 Apr 2011   •   17:27

Cele mai noi studii de piaţă realizate de marile firme de cercetare sunt extrem de favorabile platformei Android, optimiste în legătură cu Windows Phone (prin alianţa Microsoft-Nokia) şi aduc veşti proaste pentru Apple.

Firma de cercetare Gartner anticipează că Android îşi va majora anul acesta cota de piaţă la 39% (dintr-un total de 467 milioane unităţi), pe când cea a Symbian, platformă software a Nokia, se va înjumătăţi la 19%, după decizia companiei finlandeze de a colabora cu Microsoft. Symbian a ocupat anul trecut primul loc pe piaţa de profil.

Piaţa mondială a smartphone-urilor va creşte cu 58% în acest an şi cu 35% în 2012, datorită cererii în creştere pentru terminalel dotate cu sistemul de operare iniţiat de Google, estimează firma de cercetare citată.

Nokia a decis în februarie să facă din platforma Windows Phone, a Microsoft, principalul sistem de operare pentru telefoanele sale mobile inteligente. În urma acestei decizii, cota de piaţă a Windows Phone ar putea creşte la 11% anul viitor şi la 20% până în 2015 (pe o piaţă de peste 1,1 miliarde smartphones), an în care iPhone OS va cădea pe a treia poziţie (17.2%) iar platforma de pe Blackberry va ajunge pe locul al IV-lea. In 2015, SO Android ar urma sa detina prima pozitie, cu aproximativ 48% din piata smartphone.

×