x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Antivirus gratis pentru mobile

Antivirus gratis pentru mobile

10 Dec 2004   •   00:00

Anul 2004 a insemnat si aparitia primilor virusi pentru smartphones (celulare cu sisteme de operare) si PDA-uri.

ALEXANDRU RADESCU

Daca unii dintre producatorii de asemenea terminale, precum si utilizatorii nu prea i-au "bagat in seama" pe autorii virusului "Cabir" sau cei ai troianului "Skulls", iata ca producatorii de antivirus sunt de alta parere.

LANSARE. Trend Micro a anuntat lansarea, in varianta gratuita, a unui anti-virus pentru telefoanele mobile cu sisteme de operare si PDA-uri, sub numele Trend Micro Mobile Security. Dupa cum se arata intr-un material vnunet.com, noul antivirus este creat pentru dispozitive care folosesc Windows Mobile 2003, iar din ianuarie va fi disponibil si pentru terminale cu Symbian si pentru "PC-urile de buzunar". Pachetul software va actiona impotriva virusilor sau mesajelor spam, dar va necesita si update, spun producatorii.

"Multi isi doresc sa achizitioneze de Sarbatori un smartphone sau un PDA", este de parere Raimund Genes, director Trend Micro. "Numarul utilizatorilor de aceste terminale este in crestere, un lucru provocator pentru scriitorii de virusi.

Prin aceasta oferta, Trend Micro vrea sa ofere acestor clienti Sarbatori mai sigure pentru pasiunile lor high-tech."

CONCURENTA. Nu numai cei de la Trend Micro s-au implicat si pe piata de antivirus pentru mobile. Symantec a lansat de curand "Symantec Client Security", nici F-Secure nestand deoparte cu acest gen de produse.

Versiunea gratuita Trend Micro Mobile Security este valabila pana in iulie 2005.
×
Subiecte în articol: IT mobile trend micro