x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apeluri VoIP in creştere

Apeluri VoIP in creştere

de Alexandru Radescu    |    25 Iul 2007   •   00:00
Apeluri VoIP in creştere

Peste 14 milioane de noi utilizatori de telefonie VoIP s-au inregistrat anul trecut in Europa. In 2011, piaţa globală VoIP va ajunge la 44 de miliarde de dolari.

Numărul utilizatorilor de servicii de telefonie VoIP (voice over IP) a crescut cu 34 de milioane de clienţi in 2006, se arată intr-un raport In-Stat. Potrivit analiştilor de la firma citată, piaţa VoIP a cunoscut un adevărat boom anul trecut, europenii fiind cei mai "entuziasmaţi" utilizatori. Pe continentul european s-au inregistrat peste 14 milioane de noi utilizatori, in timp ce in Statele Unite numărul acestor clienţi a crescut cu 4 milioane. La sfărşitul lui 2006, cei mai mulţi utilizatori europeni ai telefoniei VoIP erau in Franţa, Germania şi Olanda. Potrivit raportului ANRCTI pe 2006, numărul liniilor de acces de telefonie VoIP a crescut in al doilea semestru al anului cu 105% faţă de primele şase luni, ajungănd la aproximativ 55.000.


CONDIŢII.
Dar ce factori influenţează o companie să treacă la telefonie VoIP? Pe de o parte, simplificarea reţelei de comunicaţii a companiei la nivel de infrastructură, pe de altă parte, economiile pe care le pot face operatorii prin simplificarea infrastructurii şi prin implementarea reţelelor NGN se vor regăsi in reducerile tarifelor aplicate utilizatorilor finali, arată Iulian Costea, Director Marketing Alcatel-Lucent Europa SE. Studiul In-Stat mai arată că in 2011 piaţa globală va ajunge la 44 de miliarde de dolari. "Traficul a crescut cu 40%-100% pe an, in funcţie de servicii şi regiune şi ne aşteptăm ca această tendinţă să continue pănă in 2010, după care traficul să crească chiar mai repede datorită serviciilor de voce", spune Dieter Angerer, director Nokia Siemens Networks Romănia. Telefonia mobilă va domina serviciile de voce in proporţie de 70%-90% din intregul trafic. In 2011, cinci miliarde de oameni vor avea acces la internet, şi majoritatea conexiunilor vor fi broadband, adaugă oficialul austriac. Conform unei statistici realizate de Internet World Stats, in luna iunie erau contorizaţi peste 1 miliard de internauţi la nivel mondial. In Romănia, cifrele in acest domeniu variază de la o sursă la alta. Cea mai "comună" cifră arată aproximativ 5 milioane de utilizatori internet.

×
Subiecte în articol: IT voip