x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicaţie pentru mers cu autocarul

Aplicaţie pentru mers cu autocarul

de Irina Cristea    |    21 Mar 2012   •   20:47

O calatorie cu autocarul mai sigura, cu ajutorul telefonului. Asta le promite Guvernul americanilor, odata cu lansarea unei aplicatii menite sa reduca riscurile la care se expun pasagerii, informeaza CNN.

Aplicatia se numeste Safer Bus si are cateva tinte foarte clare. De exemplu, ii ofera utilizatorului acces la informatii despre toate companiile de transport cu autocarul, fie ca este vorba despre calatorii la mare distanta sau de traseul scoala-casa.

Cu ajutorul aplicatiei, pasagerii pot afla si ce factor de risc prezinta o companie sau alta. Pentru a stabili cat de sigura este o anumita firma, se iau in calcul mai multi factori: reclamatii pentru condus imprudent, cazuri in care soferii au condus intr-o stare avansat de ebrietate, cazuri in care au urcat la volan bauti, dar si forma fizica a conducatorilor auto angajati si modul in care sunt intretinute masinile.

Practic, oamenii vad in cate accidente au fost implicate masinile sale in ultimii doi ani, ce plangeri au fost formulate, de-a lungul timpului, impotriva soferilor si, nu in ultimul rand, care sunt companiile care respecta toate standardele cerute de administratia americana si care opereaza in ilegalitate. Toate evaluarile sunt realizate de experti ai departamentului de Stat pentru Transport.

Lansarea aplicatiei are loc dupa o perioada in care accidentele de autocar s-au inmultit in Statele Unite.

×