x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple: 1,2% din piaţa IT din România

Apple: 1,2% din piaţa IT din România

de Alexandru Radescu    |    07 Apr 2011   •   19:30
Apple: 1,2% din piaţa IT din România

Dacă un recent raport trafic.ro arăta că în România, Mac-urile (calculatoarele produse de Apple – n.red.) deţin în prezent o cotă de piaţă de 2.08%, astăzi am aflat ca Apple deţine 1,2% din piaţa IT locală. Afirmaţia îi aparţine Dorei Popeneciu (foto), General Manager iStyle Romania (Apple Premium Reseller), care a citat date ale firmei de cercetare de piaţă IDC.

La sfârşitul acestei săptămâni, iStyle inaugurează al patrulea magazin dedicat produselor Apple, într-un mall bucureştean. Potrivit managerului general, sunt estimate vânzări lunare de minimum 100.000 de euro. Pentru anul financiar 2010, iStyle estimează vânzări de 4,4 milioane de euro şi “vede” un plus de 15-20% în 2011. Având în vedere că tableta iPad nu este comercializată “oficial” în România, nici la iStyle nu va fi prezentă. Pe de altă parte, iStyle a încheiat un contract exclusiv cu Vodafone România, pentru comercializarea de terminale iPhone 4, pe o perioadă de trei ani.

La începutul acestei săptămâni, trafic.ro a prezentat un studiu rezultat în urma monitorizării a peste 40.000 de siteuri. A reieşit că aproximativ 60% dintre utilizatorii de Mac din România sunt din Bucureşti: 93.841 de unităţi.

Dacă luăm în calcul cota de piaţă pe care o au Mac-urile, pe prima poziţie se află...Corbeanca (6,86%), fiind urmată de Predeal (6,5%) şi Puchenii Mari (4,19%).

×
Subiecte în articol: Apple iphone 4 istyle