x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple are 66% din piaţa de tablet PC-uri

Apple are 66% din piaţa de tablet PC-uri

de Alexandru Radescu    |    21 Sep 2011   •   16:03

Raportul IDC pentru piata tabletelor in zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) arata ca Apple detine o cota de 66,6% din livrari (2,9 milioane unitati iPad), fiind urmata de Samsung cu o cota de 7% (308.000 unitati), respectiv Acer cu 6,1% (268.000 unitati)

Statistica firmei de cercetare de piata are in vedere trimestrul al doilea al anului, la nivelul caruia s-au livrat 4,3 milioane tablet PC-uri in zona EMEA. Cresterea fata de primul trimestru este de 82%.

Estimarile IDC indica un total de 22 de milioane de unitati pana la sfarsitul anului, un volum de piata de peste 9 miliarde de dolari. Din pacate, raportul nu face nicio precizare legata de procesele intentate de Apple celor de la Samsung, compania coreeana neputand vinde modele Galaxy Tab pe anumite piete. Cu o luna in urma, analistii Strategy Analitics estimau ca Samsung ar putea pierde din volumul de vanzari in jur de 500.000 unitati tablet PC din cauza deciziilor tribunalului favorabile celor de la Apple.

Pentru 2013, previziunile analistilor IDC merg pana la o crestere de 53%, respectiv 33 de milioane unitati si 13 miliarde de dolari, ca volum de piata. In mod evident, Apple isi va mentine pozitia dominanta si in 2012, avand in vedere ca in lunile urmatoare, probabil in prima parte a anului viitor, va lansa iPad 3.

Pe de alta parte, cota de piata a tabletelor cu Android va creste substantial, numerosi producatori optand pentru modele cu SO Android, diverse variante.

×