x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple este acuzată că proiectează modelele vechi de iPhone astfel încât să se degradeze în timp

Apple este acuzată că proiectează modelele vechi de iPhone astfel încât să se degradeze în timp

21 Dec 2017   •   13:36
Apple este acuzată că proiectează modelele vechi de iPhone astfel încât să se degradeze în timp

Acuzaţii grave la adresa Apple. Marele gigant IT recunoaşte că încetineşte intenţionat performanţele iPhone, după un an de utilizare.Dispozitivele sunt fabricate în aşa fel, încât, în timp, performanţele lor să scadă. 

O testare pe modelele mai vechi de iPhone arată clar că performanţa acestora se degradează în timp şi că acest lucru este făcut deliberat din proiectarea telefoanelor.Apple recunoaşte, pentru prima dată după nenumărate teorii în acest sens ale utilizatorilor, că reduce în mod intenţionat performanţa procesorului. Compania americană spune că face acest lucru pentru a evita problemele pe care bateriile bazate pe litiu le pot cauza în urma deteriorării în timp.

Justificarea celor de la Apple are logică, până la un punct, însă coincidenţa face ca această încetinire intenţionată a performanţei să fie un argument important pentru ca utilizatorii să cumpere un model nou.

Apple se apără spunând că că încetinirea se face după un an de folosire şi că a început să-şi încetinească propriile telefoane abia de anul trecut. Încetinirea, conform companiei americane, se face pentru modelele iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE şi iPhone 7.Observator.tv

×
Subiecte în articol: Apple iphone