x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple lansează un iPhone cu ecran mai mic şi un iPad actualizat, pe 21 martie

Apple lansează un iPhone cu ecran mai mic şi un iPad actualizat, pe 21 martie

11 Mar 2016   •   10:52
Apple lansează un iPhone cu ecran mai mic şi un iPad actualizat, pe 21 martie

Apple va lansa un nou iPhone, cu un ecran mai mic, şi o versiune actualizată a iPad, într-un eveniment care va avea loc pe 21 martie, în campusul companiei din Cupertino, California, relatează Bloomberg.

Potrivit unei persoane apropiate situaţiei, iPhone-ul va avea un ecran de 4 inci. Telefonul va arăta ca modelul iPhone 5s introdus în 2013 şi va include componente actualizate, inclusiv procesorul A9 existent în prezent la telefoanele iPhone 6s.

Pentru directorul general al Apple, Tim Cook, evenimentul reprezintă un moment de respiro în lupta companiei cu Departamentul de Justiţie al SUA, în problema confidenţialităţii datelor şi a criptărilor.

Apple contestă o solicitare a FBI de a ajuta la decriptarea unui iPhone care a aparţinut unuia dintre trăgătorii din atacul produs în San Bernardino, în decembrie anul trecut, soldat cu moartea a 14 oameni şi rănirea altor 22.

Audierea cazului va avea loc în California pe 22 martie, la o zi după evenimentul Apple. Un judecător a ordonat Apple să îndeplinească solicitarea FBI, dar compania a contestat decizia.

Un caz similar, legat de iPhone-ul unui traficant de droguri, este în derulare în New York. În primă instanţă, judecătorul de caz a dat dreptate Apple.

În afară de aceste procese, şeful Apple se confruntă şi cu încetinirea afacerilor. Vânzările de iPhone-uri nu mai sunt un motor de creştere sigur, după succesul fără precedent pe care l-au avut, iar livrările de iPad-uri sunt şi ele în declin.

Analiştii anticipează că vânzările Apple vor scădea în acest an pentru prima oară în peste 10 ani.

În ultimele 12 luni, acţiunile Apple au scăzut cu peste 18%.

Evenimentul din 21 martie va fi primul de acest tip după cel din luna septembrie, când Apple a lansat iPhone 6s, iPad Pro şi un Apple TV actualizat.

×
Subiecte în articol: iphone ipad apple lansare