x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Arestări masive printre "hackerii" din Turcia.

Arestări masive printre "hackerii" din Turcia.

14 Iun 2011   •   17:29

Politia turca a arestat 32 de hackeri suspectati ca fac parte din Anonymous, o grupare care ar fi participat la atacurile asupra site-urilor Guvernului turc, cu scopul de a denunta cenzura asupra Internetului, a anuntat marti agentia Anatolia, citata de AFP.

Noua dintre acesti suspecti, care sunt minori, au fost eliberati, subliniaza agentia.

Saptamana trecuta, in urma alegerilor legislative organizate in Turcia, Anonymous a atacat mai multe site-uri oficiale, intre care site-ul Directiei turce pentru Telecomunicatii, autoritatea de reglementare pentru internet, care a elaborat planul de cenzurare cu ajutorul unor filtre.

Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP, rezultat dintr-o miscare islamista), aflat la putere, care a castigat detasat alegerile legislative, a anuntat ca, la 22 august, va instaura un filtru larg de cenzura, vizand sa protejeze tinerii, provocand proteste si manifestatii in marile orase.

Accesul catre mii de site-uri a fost blocat in Turcia, in principal din cauza continuturilor sexuale, dar si din motive politice, ca insulte la adresa lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne, insulte care au condus la interzicerea timp de trei ani a accesului YouTube.

Situatia este denuntata de aparatorii libertatii de exprimare, care si-au exprimat indignarea fata de lipsa de transparenta a legislatiei in vigoare si opacitatea procedurilor care conduc la cenzurarea site-urilor.

×
Subiecte în articol: hackeri arestari cenzura in turcia